Опис
Mentha spicatavar. Crispa ,Marokko’, це природний різновид колосистої м’яти (Mentha spicata var. crispa) з Північної Африки, також званої зеленою м’ятою, кучерявою м’ятою або городною м’ятою. Марокканська м’ята має злегка перцевий смак і м’ятно-свіжий, солодкий аромат. Вона містить мало, в порівнянні з більшістю інших видів м’яти, особливо перцевої м’яти, ментолу, зате у неї дуже гарний м’ятний аромат.
Ця рослина має компактну густообличну крону, досягає 50-60 см висоти. Стебла прямостоячі, листя зморшкуваті, смарагдового кольору із зазубринами на краях та легким опушенням.
В опис цієї культури входить висока морозостійкість, тому вона підходить для вирощування у будь-якому регіоні.
Ця рослина добре виглядає як в одиночних, так і групових посадках. Зустріти його можна на присадибних ділянках, уздовж алей, ароматних садів та міксбордерів.
У Марокко м’ята здавна використовувалася як лікарський та профілактичний засіб. Це використання спричинило зародження унікального напою — марокканського чаю, який став візитною карткою країни.
М’ята марокканська має безліч корисних властивостей:
-стабілізує тиск,
-має розслаблюючу дію,
-Сприяє підвищенню імунітету,
-надає сприятливий вплив на судини і серце,
-покращує травлення та роботу ШКТ,
-допомагає при головному болі, стресах,
-розслаблює м’язи, знімає спазми,
-Приносить полегшення при ПМС
Відгуки
Відгуків немає, поки що.