Опубліковано 4коментарі

Вирощування сосен, нові види в Україні.

Вирощування сосен. Нові види в Україні.
Щороку моя компанія «Еко малина» проводить висів понад 200 тисяч насінин сосен. Багаторічна практика з кожним роком приносить все більше успіху щодо схожості та репродукції. Асортимент, що постійно поповнюється, приваблює нових клієнтів і впевнено витісняє конкуренцію.
Що ж особливе пропонує наша компанія?
По-перше- це якість нашої продукції, що характерна як для насіння, так і для саджанців.
По-друге- асортимент постійно поповнюється новими видами. Щосезону ми відновлюємо перевірку схожості насіння. Проводимо пересадку одно-, дворічної продукції – враховуємо приживання. За всім процесом ви стежите у наших відео – фотозвітах. Не забувайте, що здебільшого ми вирощуємо видові культури, тобто з насіння, що стосується сосни!
По-третє- я постійно знаходжусь у проектах, пов’язаних з соснами- останній  проект просто грандіозний, це відновлення європейської сосни у Горганах!
на сайт
Особисто для мене сосни – це “хвороба”. Постійна жага поповнити свою колекцію та колекцію колег не зупиняє мене у досягнутому, і ось новий рідкісний вид сосни у моїх руках!  Цю сосну з великими труднощами я привіз з Пакистану.Вже в реалізації мого сайту 2 річні екземпляри сосни Джерарда(Чілгоза). Друзі,уррра, вона зимує!

Їстівна кедрова сосна Джерарда Pinus gerardiana

Безумною стала ідея виростити одну з найрідкісніших сосен світу- сосну максімартінез! Прямісінько з Мексики я отримав це насіння!

https://ekomalina.com.ua/product/cosna-maksimartinez-pinus-maximartinezii/

Зараз воно в розділі “Насіння, невдовзі з’являться саджанці!

Наступна вдача це сосна цукрова, ламберта, з величезною найбільшою у світі шишкою в 64 см.!

Сосна Ламберта Рinus lambertiana

Це справжня знахідка!

Так можна сказати і про сосну

Насіння. Сосна Хуаншань Pinus Hwangshanensis ціна за 20 насінин

Я довго її шукав.

Але ж погляньте на це! Вау, шишка вагою до 3 кг!

Насіння.Сосна культера Pinus сoulteri ціна за 10 насінин

А зараз прошу завітати на мою сторінку з саджанцями сосен

https://ekomalina.com.ua/product-category/rasteniya-dlya-dorashhivaniya/sosna/

та,звісно,у розділ “Насіння”

https://ekomalina.com.ua/product-category/semena-lesnyx-i-sadovyx-kultur/

Я впевнений, що Ви обов’язково знайдете ту, про яку мріяли!

Наш новий проект в міському парку налічує більше 20 видів цікавих сосен, вже скоро ви зможете помилуватись ними!


Безумовно, агротехніка кожної з цих сосен індивідуальна, але є головна особливість, яка їх поєднує – ефектний, незвичайний і захоплюючий зовнішній вигляд. Не дивно, що зараз можна перерахувати на пальцях розплідники України з подібними пропозиціями вже дорослих саджанців. Але, якщо бути чесним, через відсутність, не лише посадкового матеріалу на ринку, а й типової інформації про нові перспективні сорти.види, клієнт просто проходить стороною. Також з боку виробника дуже мало продавців та фахівців, ознайомлених із правильною агротехнікою з вирощування.Як приклад, невчасне обрізування, формування дерева не дасть очікуваного результату, а повна відсутність призведе до знищення вже через 6 років.
Мене часто запитують, наскільки вигідним є бізнес з вирощування хвойних, а саме сосен. Для мене, насамперед,це захоплення довжиною в життя,а вже потім бізнес!

Протягом останніх 15 років з мого насіння виросли, не побоюсь сказати,сотні тисяч сосен в Україні,попереду не один мільйон!

Садівництво – невід’ємна частина мого життя та філософії. Що стосується наявності сосен на моїй ділянці, то це дерева, що вільно ростуть, у композиції з ялинами, де навіть сосна звичайна Pinus sylvestris має своє нескромне місце. Я не женуся за наданням конкретної форми рослині,чи сортом, а віддаю перевагу природним ландшафтам – які ми бачимо у повсякденному житті,видовим формам.

Ось так минув чудовий день у пошуку найстаршої європейської сосни у Горганах. Щастю немає меж!

Варениця Олександр Сергійович
Засновник компанії https://ekomalina.com.ua/

 

Часто купують

Розпродаж

Новинки

4 коментарі до “Вирощування сосен, нові види в Україні.

  1. Очень хорошим делом занимаетесь. Я тоже увлекаюсь редкими видами хвойных, особенно сосен. Единомышленников пока нет. В прошлом году начал с семян сосны гималайской, белой японской, крымской, банкса и обыкновенной. Также, попробовал ели Бревера, Энгельмана. Эксперемент ставился в небольшой школке в открытом грунте. До осени дожили только сосны обыкновенные и гималайские, елочки не дожили. Решил учесть ошибки: сменить расположение школки на более притененное, использовать мульчирование. Посмотрю, кто переживет зиму и начну заново. И вам удачи!

    1. Приятно встретить единомышленника!Всегда буду рад Вам помочь с семенами и саженцами!Обращайтесь в любое время – у меня много знакомых интересующимися соснами! Тел. в разделе контакты!

      1. Спасибо за поддержку. Есть ли у вас какой-нибудь форум или группа в соцсетях, где вы общаетесь, обмениваетесь опытом?

  2. Сосна Арманда трапляється у колекціях в Україні. Є дерева півстолітні. Але це ботанічні колекції а не садівничі. А ботаніки… – це колишні ліниві садівники. Дерева поодинокі, мусять самозапилюватися або ж не плодоносити. Садівники можуть прикласти свої руки – взяти живці із цих дерев і нащепити в одному саду… Буде зняте питання перезапилення і отримання власного насіння.
    Подібне і з іншими видами сосен які на своїх батьківщинах є ПЛОДОВИМИ деревами. А вибір… як на диво – дуже багатий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *